Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ας βάλουμε χρώμα στην ζωή μας...

Καλησπέρα σε όλους !
Ελάτε να βάλουμε χρώμα στην ζωή μας!
Ελάτε να γεμίσουμε το φθινοπωρινό τοπίο με χαμόγελα και ελπίδα!
Βρείτε κάτι! Το οτιδήποτε! Και αντλήστε ελπίδα και χαρά από αυτό!
Απ' τον υπέροχο καιρό εκεί έξω...από τα όμορφα χρώματα των δέντρων...από τον ζεστό καφέ που μας ξυπνάει το πρωί...από τα πρόσωπα των αγαπημένων μας ανθρώπων....από μια καλή κουβέντα...από ένα γλυκό καλημέρισμα.
Από την δημιουργικότητα!
Όλα όσα μας περιστοιχίζουν ας γίνουν ένα μονοπάτι για μια πιο ευχάριστη ημέρα.


Θέλοντας λοιπόν να βάλω λίγο χρώμα και εγώ στην σημερινή μου ανάρτηση  δημιούργησα σκουλαρίκια και δαχτυλίδια εμπνευσμένα από τα φθινοπωρινά χρώματα και από εποχές του παρελθόντος!


Ευτυχώς η κάμερα μου συνεργάστηκε αυτή την φορά και έτσι μπορώ να σας δείξω φωτογραφίες από τις δημιουργίες μου.
Προσοχή ! Ακολουθεί καταιγισμός φωτογραφικού υλικού ...




Τρία δαχτυλίδια και ένα ζευγάρι κουμπωτά σκουλαρίκια



Σκουλαρικάκια κουμπωτά με ασορτί δαχτυλίδι


Άσπρα-κίτρινα κουμπωτά σκουλαρικάκια 



Μια ομαδική φωτογράφιση των "μοντέλων"... 


Κίτρινα κουμπωτά σκουλαρικάκια


Μια πιο κοντινή λήψη


Άσπρα κουμπωτά σκουλαρίκια στο βάθος και κίτρινα σε πρώτο πλάνο


Μια κοντινή με τα άσπρα σκουλαρικάκια ...



Αλλαγή τοποθεσίας ...(μιας και συνεργαζόταν η φωτογραφική κάμερα)





 Και μια αναμνηστική στο τέλος με τα τρία μόνο κουμπωτά σκουλαρίκια μιας και με το που κατασκευάστηκαν μου κούνησαν το μαντίλι για άλλα αυτάκια!



Ελπίζω να σας άρεσαν ! Θα ήθελα πολύ να μου αφήσετε σχόλια και να ακούσω τις εντυπώσεις σας!
Φιλάκια!
Και μην ξεχνάτε...το χαμόγελο είναι υγεία!

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Σπιτική συνταγή για σαπούνι!

Καλημέρα σε όλους!
Πριν πολύ καιρό είχα κάνει μια ανάρτηση σχετικά με ένα χειροποίητο σαπουνάκι με φυσικά προϊόντα που  βελτίωνε την όψη του δέρματος μας στις επίμαχες περιοχές που έχουν την όψη του φλοιού του πορτοκαλιού. Σας είχα υποσχεθεί καινούργιες φωτογραφίες και τα αποτελέσματα από την χρήση του. Δυστυχώς το σαπουνάκι λόγω της σύστασης του δεν είναι ευπαρουσίαστο οπότε δεν θα σας δείξω κάποια καινούργια λήψη .
Το σαπουνάκι έχει αρκετά καλά αποτελέσματα αλλά σίγουρα πρέπει να συνδυάζεται με ισορροπημένη διατροφή για πιο άμεσα αποτελέσματα. Τέσσερα απλά συστατικά χρειάζονται μόνο και η δοσολογία τους εξαρτάται από το πόσο παχύρρευστο ή στερεό το θέλετε.


Και ιδού τα τέσσερα υλικά μας:


Πράσινο σαπούνι
2 κουταλιές της σούπας γλυκερίνη 
Χοντρό θαλασσινό αλάτι 
Όσες κουταλιές Nescafe θέλετε


Τόσο ο καφές όσο και το χοντρό αλάτι έχουν αντικυτταριδικές ιδιότητες . Το αλάτι μπαίνει στην συνταγή ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά απολεπιστικά και ο καφές ως ένα από τα πιο δραστικά αντικυτταριδικά που υπάρχουν. 
Αν παρόλα αυτά η διαδικασία του σαπουνιού είναι χρονοβόρα για εσάς έχω άλλη μια γρήγορη συνταγούλα μιας χρήσης για τοπικό μασάζ!
Ένα φακελάκι Nescafe, μια κουταλιά καστανή ζάχαρη ή χοντρό θαλασσινό αλάτι και 2 κουταλιές λαδάκι ή βαζελίνη ή κρέμα χεριών (ότι σας είναι εύκαιρο). Ανακατεύεται τα υλικά σας και λίγο πριν μπείτε για μπάνιο κάνετε τοπικά μασάζ. Αφήνετε λίγη ώρα τα υλικά να δράσουν και στην συνέχεια ξεπλένεστε.Τόσο απλό.
Ελπίζω να δοκιμάσετε και εσείς την συνταγή και να μοιραστείτε μαζί μου τις εντυπώσεις σας.
Ανυπομονώ να διαβάσω τα σχόλια σας.
Να έχετε μια υπέροχη ημέρα. 
Φιλάκια!!!!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Aχ!

Καλησπέρα!
Ξέρω πως σας υποσχέθηκα χθες μια καινούργια κατασκευή...όμως οι υποχρεώσεις, ένας μικροτραυματισμός και η άρνηση της φωτογραφικής μου μηχανής να συνεργαστεί με πήγαν πολύ πίσω στην ανάρτησή μου...
Όμως παρόλα αυτά, επιμένοντας στην δημιουργία κατάφερα σήμερα να μοιραστώ μαζί σας άλλη μια χειροποίητη κατασκευή μου...
Δυστυχώς η φωτογραφική μου κάμερα δεν είναι στις καλύτερές της μέρες και για να βγάλω έστω και μια φωτογραφία κοντά σε αυτό που φαντάζομαι είναι αδύνατον. 
Συγχωρέστε με λοιπόν για την ποιότητα της φωτογραφίας και ελπίζω να μπορείται να διακρίνεται το λουλουδάκι  που δημιούργησα απο ψεύτικο δέρμα! 
Μια γρήγορη συμβουλή λοιπόν για τις ημέρες που τα μαλλιά μας κάνουν του κεφαλιού τους. 




Να έχετε μια υπέροχη ημέρα!
Φιλάκια!!

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχεται....



Ελπίζω όλοι σας να είστε καλά και να είχατε μια υπέροχη ημέρα! 
Αύριο σας έχω καινούργια δημιουργία .... για όμορφα μαλλιά! 
....
Φιλάκια

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ...

Γειά σας!
Έχω πολύ καιρό να σας γράψω νέα μου και να κάνω κάποια καινούργια δημιουργία. Ο λόγος είναι όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Άγχος, απαισιοδοξία και κυρίως απόγνωση για το τι πρόκειται να συμβεί στις ζωές όλων μας. Όσο και να μην θέλει κάποιος να παρακολουθήσει τα τεκτενόμενα μέσω των ειδήσεων όλοι συζητάνε για την κατάσταση στην Ελλάδα. Όλοι απογοητευμένοι με τους ίδιους μας τους εαυτούς και με το πως φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση ...να μας κυβερνούν άνθρωποι χωρίς κοινή λογική και χωρίς ευαισθησία προς την ίδια τους την πατρίδα. Ο εύκολος στόχος είναι οι πολιτικοί. Η λύση όμως δεν θα επέλθει από εκείνους δυστυχώς. Ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να αγωνίζεται καθημερινά ! Αυτός ο αγώνας πρέπει να έχει σκοπό το να γίνουμαι οι καλύτεροί μας εαυτοί, να αγαπήσουμε, να νοιαστούμε και σε μερικές περιπτώσεις να αδιαφορήσουμε για τον διπλανό μας. Η ευθύνη είναι προσωπική και με το να ψάχνουμε τα κακώς δρώμενα στους άλλους και γύρω μας πετυχαίνουμε την διαιώνιση της κατάστασης. Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος μας αν ο καθένας μάθαινε πως να αγαπήσει τον εαυτό του από μικρή ηλικία και ως φυσικό επόμενο να αγαπήσει και τον συνάνθρωπό του. Κόμπλεξ, μικροπρέπειες και δίψα για κάθε τι υλικό μας έφερε στην σημερινή εποχή. Πρέπει να επανέλθει η φωνή της συνείδησης στον καθένα από εμάς και να δώσουμε ένα χέρι βοηθείας σε όποιον μας το ζητάει. Και αυτή η βοήθεια δεν χρειάζεται να είναι υλική .  Ένας καλός λόγος, μια στιγμή συμπαράστασης και υποστήριξης μπορεί να γεμίσει την καρδιά ενός ανθρώπου με κουράγιο και αισιοδοξία. Ξέρω και το βλέπω καθημερινά πως όσο αισιόδοξα και αν ξεκινήσεις την ημέρα σου κάτι θα ακούσεις, με κάποιον θα μιλήσεις, κάτι θα δεις στην τηλεόραση και θα αγανακτήσεις, θα αγχωθείς και στο τέλος θα στεναχωρηθείς. Είναι όμως ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε και για να είμαστε πραγματικά υγειής. Η θετικότητα. Μια μάχη με τον ίδιο μας τον εαυτό.   
Ότι και αν σου συμβαίνει, όποιος και αν είσαι, σε όποιο μέρος του πλανήτη και να βρίσκεσαι σταμάτα ένα λεπτό και σκέψου θετικά. Πως θα τα καταφέρεις, πως όλα θα γίνουν καλύτερα γιατί θα αγωνιστείς, πως οι άνθρωποι γύρω σου θέλουν το ίδιο πράγμα με εσένα...ελπίδα. Και το μόνο σίγουρο είναι πως θα πέσεις πάλι και πάλι και πάλι. Είναι στο δικό σου χέρι να ξανασηκωθείς, είναι στο δικό σου χέρι να διώξεις όλα τα αρνητικά συναισθήματα που σε περιτριγυρίζουν. Μην αφήνεις να φωλιάζει στην καρδιά σου η αρνητικότητα και η απογοήτευση. Μπορείς να σηκώσεις το ανάστημά σου πάλι και να γίνεις άνθρωπος και όχι δέκτης μέτρων, φόρων και πανικού. Γιατί ότι και αν θελήσουν να μας πάρουν "για το δικό μας καλό"  (χρήματα, την δουλειά μας, το σπίτι μας) το μόνο που δεν μπορούν να αγγίξουν και να το κάνουν κτήμα τους είναι η ψυχή μας. Προφυλάξτε την σαν το πιο ακριβό χρυσάφι του κόσμου, ποτίστε την με θετικά συναισθήματα και το μόνο σίγουρο είναι πως θα κερδίσετε από αυτό. Μην αγχωνόματσε, μην απογοητευόμαστε! Να γίνουμε οι άνθρωποι που κάποτε ήμασταν, που ακόμη διακρίνουμε στις φωτογραφίες από την παιδική μας ηλικία. Να χαιρόμαστε με τα λίγα και να μοιράζουμε γύρω μας αυτή μας την χαρά! 

Συγγνώμη αν σας κούρασα με αυτή την τόσο μεγάλη ανάρτηση. 
Θα μπορούσα να γράψω και άλλα όμως νομίζω πως ήδη τα γνωρίζεται βαθιά μέσα σας.
Μέσα από την καρδιά μου σας εύχομαι το πιο όμορφο φθινόπωρο...και ας είναι όλα μαύρα γύρω μας! 
Ας γίνουμε πομποί φωτός για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. 
Όλα θα πάνε καλά! 
Φιλάκια



Υ.Γ  Καινούργιες δημιουργίες σύντομα !